Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210-9650259
ΠΡΟΪΟΝΤΑ

No products in the cart.

χρήσιμαΚΑΤΑΚΛΙΣΗ

ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ

Κατάκλιση σημαίνει (μερική) νέκρωση του δέρματος και των ιστών που βρίσκονται κάτω από αυτό. Μπορεί να δημιουργηθεί με την παρατεταμένη πίεση σε αυτό το σημείο του σώματος, να σταματήσει η ροή του αίματος και να προκαλέσει θάνατο στα κύτταρα.

Μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανιστεί κόκκινη κηλίδα και στη συνέχεια να γίνει πληγή.

Τα άτομα που παρουσιάζουν κατακλίσεις, είναι κυρίως ηλικιωμένοι, με προβλήματα κινητικότητας, ασθενείς που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, άτομα με ζαχαρώδη διαβήτη, με υποσιτισμό ή αφυδάτωση και γενικά ασθενείς κατακεκλιμένοι που περνούν πολλές ώρες στο κρεβάτι ή κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι πιο συχνές περιοχές που παρουσιάζεται η κατάκλιση είναι στο δέρμα που βρίσκεται πάνω από οστέινες προεξοχές, π.χ. στον κόκκυγα, στην ουρά όπως λέμε πιο απλά, στους γοφούς και στις φτέρνες. Αυτά τα σημεία δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε μόνιμη ακινησία/ πίεση.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πρόληψη σώζει!

ΠΡΟΛΗΨΗ

Αερόστρωμα κυψελωτό ή με ραβδώσεις. Με την εναλλασσόμενη διόγκωση των κυψελών ανά τακτά σταθερά διαστήματα αποφεύγεται η παρατεταμένη πίεση στα ίδια σημεία του σώματος.

Μαξιλάρι ανύψωσης ή προστατευτική θήκη με μαλλί για τις φτέρνες, τα γόνατα, τους αγκώνες. Με αυτά τα βοηθήματα κατάκλισης μειώνονται ή αποφεύγονται οι μόνιμες πιέσεις σε αυτά τα σημεία.

Μαξιλάρι καθίσματος με ειδικό Τζελ ή κυψέλες για την σωστή και άνετη στάση στην καρέκλα.

Επίσης υπάρχουν κρέμες ψευδαργύρου, οι οποίες με συχνή καθημερινή χρήση βοηθούν την πρόληψη ή επούλωση των κατακλίσεων.

Η ισορροπημένη διατροφή και η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντικά στην πρόληψη των κατακλίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό αν εμφανιστεί έντονη ερυθρότητα στην περιοχή του δέρματος και ακόμα καλύτερα πριν εμφανιστεί για να το προλάβουμε μαζί!

KLIOMED
Πάντα δίπλα σας

top
X