Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210-9650259
ΠΡΟΪΟΝΤΑ

No products in the cart.

χρήσιμαΑρθροπλαστική ώμου

Αρθροπλαστική ώμου

Η αρθροπλαστική του ώμου είναι η αντικατάσταση των επιφανειών των οστών της άρθρωσης οι οποίες συνήθως είναι φθαρμένες. Η αντικατάσταση των επιφανειών γίνεται με τεχνητά εμφυτεύματα, τις προθέσεις. Η αρθροπλαστική ώμου πραγματοποιείται αφού η συντηρητική αγωγή έχει αποτύχει και έχει ως σκοπό την ανακούφιση από το πόνο και την ανάκτηση του εύρους κίνησης.

Υπάρχουν πολλαπλές παθήσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται με αρθροπλαστική ώμου. Μερικές από τις πιο συχνές είναιà

1) Κατάγματα ώμου

2) Οστεοαρθρίτιδα

3) Ρευματοειδής αρθρίτιδα

4) Μετατραυματική αρθρίτιδα

Μετά από την έξοδο από το χειρουργείο ο ασθενής πιθανώς να φοράει ένα επίδεσμο ανάρτησης για ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα το ορίσει ο γιατρός. Επιπλέον θεωρείται κρίσιμης σημασίας μετά το χειρουργείο η άμεση έναρξη συνεδριών φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση του ώμου προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ινώσεων και συμφύσεων στην άρθρωση εξαιτίας ακινητοποίησης.

Το πρόγραμμα των συνεδριών φυσικοθεραπείας μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο συνήθως περιλαμβάνει παθητική κινητοποίηση του ώμου σε διάφορες κατευθύνσεις με συγκεκριμένες τεχνικές καθώς επίσης και εκκρεμοειδείς κινησιοθεραπεία. Στόχος του προγράμματος είναι η σταδιακή αποκατάσταση του εύρους κίνησης και η ενδυνάμωση της άρθρωσης.

top
X