Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210-9650259
ΠΡΟΪΟΝΤΑ

No products in the cart.

Covid

Πληροφορίες για τον Covid και κατάληλα προιόντα προστασίας

Τι είναι ο Covid 19;

Οι κορονοϊοί συνήθως προκαλούν ήπια αναπνευστικά νοσήματα. Ο covid-19, είναι μία μορφή του ιού, που προκαλεί πιο σοβαρά προβλήματα και επιπλοκές. Καθώς μεταλλάχθηκε από ζώα, δεν υπήρχαν αντισώματα στον ανθρώπινο πληθυσμό με αποτέλεσμα να είναι όλοι επιρρεπείς. Το μέσο άτομο που έχει covid μπορεί να κολλήσει 1.4-2.5 άλλα άτομα, ενώ το μέσο άτομο με γρίπη 1.3. 

Ο κωρονοιός μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα ακόμα και σε νέους. Νέες έρευνες που χρησιμοποιούν καινούργιες μεθόδους για τον έλεγχο των πνευμόνων έχουν βρει προβλήματα ακόμα και σε άτομα των οποίων οι πνεύμονες φαινόντουσαν υγιείς με άλλες εξετάσεις. 

Πως πρέπει να προσέχουμε;

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας. Για αυτό είναι πιο σημαντική η πρόληψη παρά η θεραπεία. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από άλλα άτομα, και πλένοντας τα χέρια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν βρισκόμαστε σε μέρη που δεν μπορούμε να πλύνουμε τα χέρια μας θα πρέπει να βάζουμε αντισηπτικό. Επίσης είναι σημαντικό να μην βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο, και κυρίως στα μάτια, την μύτη και το στόμα. Όταν βρισκόμαστε με άλλα άτομα η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική. Σε χώρους που υπάρχουν ασθενείς θα πρέπει να φοράμε ποδιές μίας χρήσης, γάντια  και ποδονάρια μίας χρήσης. Τέλος είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες σε τακτά χρονικά διαστήματα με αντιβακτηριακά προϊόντα καθαρισμού

Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά η μάσκα;

Η μάσκα πρέπει να φοριέται στο πρόσωπο και να καλύπτει την μύτη και το στόμα. Η μάσκα μπορεί να φορεθεί μετά από το καθάρισμα των χεριών. Δεν πρέπει να αγγίζουμε την μάσκα όταν την φοράμε, καθώς μπορεί να την μολύνουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε: η χρήση της μάσκας δεν σημαίνει ότι μπορούμε να σταματήσουμε να κρατάμε αποστάσεις από τα άτομα γύρω μας. 

Leave a Comment

top
X