ΠΡΟΪΟΝΤΑ

No products in the cart.

χρήσιμαΣκλήρυνση κατά Πλάκας

Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Λίγα λόγια για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 Η Σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες νόσους στον κόσμο, με 10.000 ασθενείς μόνο στην Ελλάδα! Πρόκειται για μια φλεγμονώδης ασθένεια, στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη καταστρέφονται.

            Αν και το αίτιο δεν είναι σαφές, πιστεύεται ότι ο μηχανισμός είναι είτε η καταστροφή από το ανοσοποιητικό σύστημα είτε η αποτυχία των κυττάρων που παράγουν μυελίνη. Τα πιθανά αίτια για αυτό περιλαμβάνουν γενετικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, όπως οι λοιμώξεις. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η συγκεκριμένη νόσος δεν είναι θανατηφόρος, δεν κληρονομείτε, δεν μεταδίδεται, δεν αποτελεί ψυχική διαταραχή!

Αιτιολογική θεραπεία για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα. Η θεραπευτική αντιμετώπιση αφορά την αποτροπή των εξάρσεων της νόσου, με τη χρήση ανοσοτροποιητικών φαρμάκων και τη στοχευμένη συμπτωματική θεραπεία για τη βελτίωση των νευρολογικών ελλειμμάτων.

Θεραπευτικό όπλο αποτελεί η εντατική φυσικοθεραπεία.

            Τα τελευταία χρόνια, τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας μπορούν να ενημερωθούν για τη νόσο καθώς και να υποστηριχθούν ηθικά, υλικά, και με επιστημονική γνώση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθώς και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε διάφορους συλλόγους.

            Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η υποστήριξη τους με βοηθήματα κατ΄ οίκον νοσηλείας  που μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα της ζωής τους  τόσο στην καθημερινότητα τους όσο και στον ύπνο τους.

Κάποια από αυτά είναι χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα αμαξίδια και κρεβάτια, βοηθήματα καθημερινής χρήσης, βοηθήματα μπάνιου και άλλα πολλά, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στα εξειδικευμένα καταστήματα ορθοπεδικών και ιατρικών ειδών.

            Η εταιρία KLIOmed με την επιστημονική γνώση που κατέχει, αποτελείται από  στελέχη με εξειδικευμένη κατάρτιση, όπως φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Στόχος της είναι να βοηθήσει τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, να δημιουργήσει σταθερές και μόνιμες σχέσεις μαζί τους, να παρέχει υπηρεσίες σε προσωπικό επίπεδο και να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Leave a Comment

top
X